04 mai 2007

Regntid vs. Tørketid

I september tok jeg noen utsiktsbilder fra fjellandsbyen Ivery, som ligger rett utenfor Douentza. I dag, 8måneder etter, var jeg tilbake i den samme landsbyen. Utsikten derfra er fremdeles like fantastisk som første gang. Det er bare det at motivet har forandret seg betraktelig. Den gang nærmet vi oss slutten av regntiden. Nå er det tørketiden som snart sier takk for seg. Noe naturen bærer tydelig preg av, og mange maliere merker fysisk på kroppen. For eksempel så finnes det en landsby, ikke så langt unna der jeg bor, hvor beboerne må gå 20km en vei for å få tak i vann. Hvis man legger til at det er på dagtid over 40grader i skyggen så skjønner man hvor tøft et liv de lever. Av den grunn så er NMS sitt bistandsarbeid i Mali godt i gang med å grave en brønn i landsbyen. Noe som helt klart vil revolusjonere hverdagen til beboerne når den etterlengte brønnen står ferdig!



Regntid



Tørketid

Er det bare meg eller minner bildene sykt om filmen "Løvenes Konge"?! Øverst er det fra da Mufasa levde, mens i det nederste bildet har Scar tatt over tronen. Nå gjelder det bare å vente og se om Simba,
Rafiki, Timon, Pumbaa og Nala dukker opp...

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Haha! Tænkte akkurat samme tanken når æj så bildan (Løvenes konge..) :)

5:51 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Veldig løvenes konge ja :)
Klart fjell og fjord er kjempestas, kommer aldri til å bli lei av Norges natur... Men som vi ser på bloggen din så har verden utrolig mye mer å by på også. Må jo bare være fantastisk å være der du er! Håper det er gøy å være kamel, virker sånn.

Ingrid :)

1:32 p.m.  
Anonymous Anonym said...

du veit du har sett nok løvenes konge når du kan synga introen og veit ka den betyr!

(dersom du ser nøye etter så kan du kan henda skimta ein løve i det fjerne)

10:23 a.m.  
Blogger Merete Eriksen og Sigurd S. Vatne said...

Tviler litt på at det er så mange løver i nabolaget, men bak de fjellene du ser så bor Dumbo og vennene hans!

3:36 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home